ROAR Sound Of 2013: Temples

Johnny Marr is fan. Ze werden Guardian’s ‘Band of the Week’. Ze tekenden bij Heavenly, het label dat wordt geassocieerd met veel nieuwe coole bands. Ze speelden in Paradiso tijdens London Calling.

Met het Britse Temples zit het dus wel goed. Deze band, die nog maar een paar maanden bestaat,?speelt psychedelische sixties-rock met knap geschreven liedjes. Het geheel doet denken aan een kruising van de Beatles en Tame Impala, maar dan toch met een heel eigen geluid. Hun debuutsingle ‘Shelter Song’?is ontzettend catchy, energiek en ademt jaren zestig. Ook het nummer ‘Sun Structures’?dendert als een trein, maar dan wel een magische trein die een kaleidoscoop inrijdt.

Nu neo-psychedelische bands als Tame Impala weer een opmars maken, is de tijd rijp voor Temples, wiens ambitie het is om zoveel mogelijk live te spelen en in 2013 een album uit te brengen. En aan het eerdere materiaal te oordelen, moet dat een topalbum worden. Deze heren zijn ontzettend getalenteerd en gaan zeker weten heel groot worden volgend jaar.