ROAR Sound Of 2013: Nova Heart

Voor de Roar Sound of 2013 heeft ondergetekende haar oor te luisteren gelegd bij de echte kenners. Ik struin namelijk niet eindeloos het net af voor nieuwe muziek en kom ook zelden op spraakmakende festivals waar nieuw talent ontdekt kan worden. De kenners of eigenlijk is het enkelvoud, kenner kwam met de volgende tip: Nova Heart.

Nova Heart maakt intelligente pop met een donker randje en is een samenwerking tussen Helen Feng (ex-Pet Conspiracy en zangeres van Free The Birds) en Rodion (Roman electronic cowboy). De band bracht in april van vorig jaar de EP Beautiful Boys uit.

Het eerste nummer ‘My Song 9’ heeft iets mysterieus, de vocalen klinken onheilspellend, de beat en synthesizers vormen de ruggengraat ze breken af en bouwen op maar het zijn de bliepjes en blopjes die de ware ster zijn in dit nummer. ‘Ethereal’ is wederom een zwaar door beats gedreven nummer, Fengs vocalen lokken je de dansvloer op of je dit nu wil of niet, verzetten heeft geen zin geef je over en laat je meevoeren. Op ‘Good Ideas’ liggen de jaren tachtig er wel heel dik bovenop. Met de Blondie-eske vocalen had dit nummer niet misstaan in menig hitparade van die tijd. De uiterst dansbare ritmes en algehele vrolijkheid van dit nummer zorgt er echter wel voor dat je in zomerse sferen komt. De behoefte om op ‘repeat’ te drukken is dan ook groot. Ook op ‘Beautiful Boys’ zijn de bliepjes en blopjes niet van de lucht. Uiterst geschikt voor nachtclubs zo lijkt mij.

Komend jaar kunnen we het debuutalbum van deze band verwachten. En misschien wel het belangrijkste; ook live stelt Nova Heart niet teleur (zo heb ik mij laten vertellen)!