ROAR Sound of 2013: Conner Youngblood

Vorig jaar studeerde Conner Youngblood af aan de Yale University, waar hij American Studies studeerde. Het was niet zijn eerste keuze, maar de universiteit accepteerde zijn vakkenpakket en hij kon er focussen op film, literatuur en muziek. Dit laatste deed hij ook in grote mate naast zijn studie. Youngblood nam zijn loop pedal, zijn synthesizer en wat van zijn acoustische instrumenten en cre?erde zo wat melodie?n. Als een eigenbenoemde ADHD-er verveelde een instrument hem snel en heeft hij hierdoor een scala aan instrumenten de revue laten passeren, met als topstukken: de banjo, piano en charango. Dit zorgt ervoor dat zijn muziek uitermate divers is, maar wél van topkwaliteit. Want het is gevoelig (‘Warpath’), mysterieus (‘Monster’), enigszins psychedlisch (‘Gold’), maar vooral prachtig gelaagd. De diversiteit van de instrumentatie en de genres die vloeiend in elkaar overlopen is ongekend. En dat voor iemand die nog geen label heeft, noch fysieke releases. Alles is momenteel nog downloadbaar via o.a. Soundcloud.? Sla je slag.

 

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/57859209″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]