ROAR Sound of 2013: Tall Ships

Het is misschien niet helemaal eerlijk om Tall Ships te selecteren voor de ROAR Sound van dit jaar, want het trio uit de UK bracht eind vorig jaar al debuutplaat Everything Touching uit, wat mij betreft één van de betere platen van 2012. Toch lijkt het erop dat de band een beetje ingesneeuwd is in Nederland, want zeg eens eerlijk: ‘Wie heeft er van Tall Ships gehoord?’ Weinig denk ik. Tijd om daar verandering in te brengen.

Tall Ships werd jaren geleden al op sleeptouw genomen door het eveneens Britse 65daysofstatic en mocht in november 2010 samen met Nedry de show in de Sugar Factory openen. ?Tall Ships laat zich het beste omschrijven als een math/noise/post/indierock potpourri, maar enkel en alleen dit zou de sound van het drietal te kort doen. De band heeft namelijk een rijk geluid en bezit de kwaliteit om er een groots geheel van te maken, iets wat de band op debuutplaat Everything Touching bewijst.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/38875633″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]