Will and the People @ Paradiso, Amsterdam

Ze zijn niet weg te slaan uit ons land: Will and the People. Met het nieuwe album Friends op zak tourt de band door Nederland. Vanavond staan ze in een uitverkochte grote zaal van Paradiso.

Gekleed in een lapjesvest betreedt frontman Will Rendle het podium, trouw gevolgd door zijn bandleden. De band opent met het nummer ‘Mr. Sketchy’, een track die op geen van hun beide albums is verschenen. Dat maakt het publiek echter allemaal niets uit. Will and the People is een feestje, dat is meteen duidelijk. Door de hele zaal wordt gedanst.

In snel tempo volgen de nummers, voornamelijk die van het nieuwe album, elkaar op.?Onder andere ‘Cape Town Blues’, ‘Holiday’, ‘Friends’ en ‘Sensimilla’ worden vrolijk meegezongen. Dat de nieuwe plaat op de dag van dit optreden nog niet eens officieel in de winkels ligt, is voor de fans blijkbaar geen probleem. De show zit goed in elkaar en op foutjes zijn ze bijna niet te betrappen. En als de microfoon van frontman Will Rendle het dan toch begeeft, wordt er snel onder luid applaus een nieuwe geregeld. De mannen van Will and the People spelen met plezier en stralen dat ook uit. Het is een grote, vrolijke, energieke chaos op het podium.

Met ‘Addicted’ sluiten de mannen hun show af, om niet snel daarna alweer terug te komen voor de toegift. Ondertussen hebben een aantal fans vooraan hun badjas tevoorschijn gehaald. Het is duidelijk dat ze iets van plan zijn, waarschijnlijk vanwege het feit dat het concert live gestreamd wordt. Eerst wordt ‘The Game’ ingezet en daarna, als klap op de vuurpijl ‘Lion In The Morning Sun’. Natuurlijk. Het publiek springt het podium op en Will Rendle kan het niet laten om nog even te crowdsurfen. De badjassen dansen voor de camera.

Het nieuwe album heeft ook live datgene waarvoor je naar Will and the People gaat: de feestfactor. Geen muzikale hoogstandjes, maar meer dan prima voor een avondje vrolijk dansen en springen. Dat laatste is toch nog steeds de grote kracht van de band.