Bettie Serveert – Oh Mayhem!

Daan Krahmer ROAR E-Zine(Album – Palomine) Met het sterke Pharmacy of Love uit 2009 werd Bettie Serveert nieuw leven ingeblazen. Met hard rockende nummers als ‘Deny All’ en ‘Semaphore’ was de band rondom Carol van Dijk aan een?nieuwe jeugd begonnen.?Het bleek hét bewijs dat het heilige vuur van Bettie Serveert nog niet was uitgedoofd. Inmiddels is de band begonnen aan haar derde decennium en ligt er een nieuwe plaat in de winkel. Op Oh Mayhem!?(Oh heerlijke chaos!) gaan onze indie-veteranen wederom voor een dynamische rockplaat.

“Met Joppe op drums is een zachte plaat maken onmogelijk” vertelde de band onlangs nog in een interview. En verdomd, de energie druipt van Oh Mayhem! af.?Scheurende gitaarpartijen van vakman Peter Visser, mokerslagen van Joppe Molenaar (Voicst) en een pompende bas van Herman Bunskoeke. Maar ook frontvrouw Carol van Dijk is in haar element. Ze is inmiddels alweer vijftig jaar oud, maar haar optimistische liedjes zijn sterk en ze is ook verrassend goed bij stem. We horen op Oh Mayhem! een herkenbaar geluid, hier is geen sprake van een herhalingsoefening.

Het prijsnummer van de plaat heet ‘Tuf Skin’. Het nummer opent op bijna gospel-achtige wijze, en gaat vervolgens rockend door. ?Andere hoogtepunten zijn er in de vorm van ‘LoserTrack’ – dat wel iets weg heeft van Pavement – en de radiovriendelijke single ‘Had2Byou’. Tussen de catchy rocknummers lijkt het op gitaareffecten leunende ‘Monogamous’ een vreemde eend in de bijt, maar het klinkt zeker niet verkeerd.?Oh Mayhem! is een pure en echte rockplaat geworden vergelijkbaar met de klassiekers in dit genre die in de jaren negentig gemaakt werden. Maar Bettie klinkt toch eigentijds.?De tien liedjes op dit negende Bettie Serveert-album zijn eigenlijk allemaal goed. Enkel ‘iPromise’ is wat minder. Een kort, energiek en verdomd lekker plaatje.

We gaan het album niet vergelijken met het klassieke debuut Palomine. Als Bettie platen als?Oh Mayhem!?blijft serveren, mogen ze wat ons betreft tot in het oneindige doorgaan.