Andrea Cremer – Nachtschade Trilogie

Door Silvia Groot 5 februari 2013 Reacties staat uit voor Andrea Cremer – Nachtschade Trilogie

(Boekerij) Calla is een Waker, een Alfa wolf met ook een menselijke gedaante met maar één doel: de Zoekers bij de Haldis grot vandaan houden. Samen met haar roedel patrouilleert zij elk weekend in de buurt van de grot. Op een dag komt ze een zwaargewonde jongen tegen en redt hem, tegen alle regels in, van de dood. Later krijgt haar roedel de opdracht van haar meesters de Hoeders, om deze jongen, Shay, onder hun hoede te nemen. Calla is belooft aan de Alfa wolf Ren om samen hun twee roedels te leiden en zij heeft nooit getwijfeld aan haar lot. Totdat zij gevoelens begint te krijgen voor Shay. Op de dag van haar verbintenis met Ren vlucht zij voor haar lotsbestemming samen met Shay. Doordat Shay en Calla veel tijd met elkaar hebben doorgebracht, weten zij de ware aard van Shay, de Hoeders, de Zoekers en Calla’s lotsbestemming en herkomst. Zij vinden nieuwe bontgenoten, waarmee zij een plan smeden om de wereld van de tegen aardse krachten te kunnen ontdoen, waardoor zij in vrijheid en zonder angst kunnen leven.

De Trilogie Nachtschade van Andrea Cremer bestaat uit De Flirt, De Keuze en De Eindstrijd. Het eerste boek gaat vooral over hoe het leven van Calla en haar roedel op de middelbare school eraan toegaat. Haar romance met Ren wordt hierin uitgebreid besproken en ook haar twijfels komen aan bod. In De Keuze staat Calla voor meerdere keuzes die zij moet maken wat betreft de trouw aan haar roedel en haar liefde voor Shay en Ren. De Eindstrijd is het toneel voor de ultieme battle van het goede tegen kwaad en de vraag wie er zal overleven.

Andrea Cremer beschrijft de twijfels van Calla over alles in haar leven zo goed, dat de lezer op een gegeven moment niet meer weet wat ze nou uiteindelijk zou kiezen. Zo weet je zeker dat ze het ene zal doen, en dan gebeurt er iets, waardoor je totaal de kluts kwijt bent. Het enige waar de schrijfster geen twijfels over laat bestaan is het feit dat Calla voor eens en altijd haar meesters wil verslaan, wat het ook zou kosten. De beschrijvingen van de plekken waar de bontgenoten naartoe moeten tijdens hun gevechten, worden zo uitgebreid beschreven, dat je zou denken dat het saai wordt. Desalniettemin is de fantasie die erbij komt kijken, zo tegen het randje van de werkelijkheid geschreven en zo logisch dat je alles gelooft en geboeid verder blijft lezen.

Wanneer je de drie boeken vlak na elkaar leest, merk je dat je een band krijgt met de hoofdpersonen. Je houdt je adem in als een van hen gewond raakt of op het randje van de dood balanceert. De laatste passage van De Eindstrijd is dan ook zeer emotioneel door beslissingen die worden genomen, die je nooit zou verwachten en de plotselinge wending van het verhaal. De Nachtschade-boeken zijn een goede tegenhanger van de Twilight Saga, met meer fantasie dan je lief is en een beter verhaal naast het alom bekende liefdesverhaal van verscheurd worden tussen twee liefdes. En dat zeg ik als Twilight-fan.

 

Je kunt geen reactie achterlaten.