Coheed and Cambria – The Afterman: Descencion

Door Jeffrey Zweep 6 februari 2013 Reacties staat uit voor Coheed and Cambria – The Afterman: Descencion

(Album – V2) Waar ik in oktober schreef dat Coheed and Cambria met The Afterman: Ascension mij volledig kwijt was, heb ik uit nieuwsgierigheid tóch opvolger The Afterman: Descension in de speler gegooid. Deze zevende studioplaat is het tweede deel uit een tweeluik over het karakter Sirius Amory, één van de belangrijkere personages uit The Amory Wars, het verhaal van Coheed and Cambria’s frontman Claudio Sanchez.

Voor een band waar ik nog geen half jaar geleden verklaarde dat de liefde over was, begint het heel erg sterk op deze nieuwe plaat. De Amerikaanse band is afgestapt van de orkestrale intro’s, maar opener ‘Pretelethal’ is meer dan een prima manier om de plaat te starten. Op ‘Key Entity Extraction V Sentry The Defiant’ (tja, die titels hé) komt de sound behoorlijk in de buurt van de beginjaren. Zou het dan toch?

De robotachtige voice-overs aan het einde van het nummer doen vrezen van niet. Vanaf ‘The Hard Sell’ is alles steeds een tikkeltje melodieuzer, maar dit nummer heeft tenminste nog? een heerlijke gitaarsound. Op ‘Number City’ horen we ineens trompetten en misplaatste orgeltjes, waardoor we absoluut niet meer het idee hebben dat we naar Coheed and Cambria luisteren. Ook op ‘Gravity Union’ weer hints van de oude Coheed and Cambria, maar bij dit nummer voelen we het niet helemaal.

Op het einde van de plaat lijkt het einde zoek. Het poppy niemendalletje ‘Away We Go’, het akoestische ‘Iron Fists’, het trage ‘Dark Side of Me’ en het misplaatst opgewekte ‘2’s My Favouritie 1’ (zo, nu hebben we alle tracks gehad), het klinkt allemaal niet zoals we willen dat het klinkt. Achter laatstgenoemde track zit nog een trage outro geplakt, zodat The Afterman: Descension als een nachtkaars uitgaat.

Over de breedte is dit tweede deel nét wat beter als z’n voorganger, maar Coheed and Cambria had ook met alle goede tracks één fatsoenlijke (korte) plaat kunnen maken.

Je kunt geen reactie achterlaten.