Richard Walters – Regret Less

Door Roel Schillings 9 februari 2013 Reacties staat uit voor Richard Walters – Regret Less

(Album – Beard Museum Label) Richard Walters mag dan nog niet echt zijn doorgebroken bij het grote publiek, toch heeft deze dertigjarige Engelsman zijn sporen in de muziekscene inmiddels ruimschoots verdiend. ?Zijn muziek was onder andere te horen in Amerikaanse series als Grey’s Anatomy, CSI: Miami en So You Think You Can Dance. Hij toerde onder andere met Gemma Hayes en Dave Matthews, en heeft een samenwerking met Supergrass achter zijn naam staan.

Regret Less is zijn derde album, nadat hij eerder The Animal (2009) en Pacing (2011) uitbracht. In tegenstelling tot zijn vorige twee albums heeft Walters deze plaat helemaal zelf gefinancierd en uitgebracht op zijn eigen Beard Museum label.

Een slechte zet kunnen we dit niet noemen: Regret Less is een album geworden, dat keer op keer weer blijft boeien. ?Het begint met het prachtige nummer ‘King Of Leaves’, gevolgd door ‘Blossom’, die beide gedragen worden door een arrangement van strijkers. Strijkers die overigens op vrijwel het hele album terug te horen zijn, een absolute toegevoegde waarde aan Walters’ songs.

‘Tethered’ is een liefdeslied, waarbij Walters zijn gedachten de vrije loop laat, iets wat hem in het nummer ‘Redwoods’ ook goed lukt.

Pareltjes op dit album zijn zonder twijfel ‘Tomorrow Begins’, en ‘The Next Time I See You’. Mooie nummers die behalve een pakkende tekst, ook een heerlijke opbouw bevatten, en waar de violen voor een extra dimensie zorgen. ‘Snowdrifts’ en ‘Regretless’ zijn de afsluiters van dit gevoelige album, dat in totaal veertig minuten duurt.

We kunnen constateren dat Walters na zijn eerste twee albums een andere weg is ingeslagen. Waar in het verleden zijn gitaar in vrijwel elk nummer de bovenliggende partij was, hebben op dit album de piano en de strijkers de overhand. Dit zorgt ervoor dat zijn nummers gevoeliger overkomen, en het typische singer/songwriter geluid vrijwel naar de achtergrond geschoven is. Of dit de doorbraak van Richard Walters gaat betekenen is nog de vraag, maar dat hij een prachtig album heeft uitgebracht, is een feit.

Je kunt geen reactie achterlaten.