77 Bombay Street @ Rotown, Rotterdam

Door Laurien Piek 11 februari 2013 1

77 Bombay Street timmert aardig aan de weg met hun swingende nummers. ‘Up In The Sky’ is het debuutalbum van de Zwitserse mannen. De gelijknamige hit is gebruikt voor een versie van The Chipmunks, de fictieve muziekgroep van de drie aardeekhoorntjes. Een populair fenomeen en dus goed voor de naamsbekendheid.

De bandnaam slaat op een adres in Australi? waar de mannen twee jaar hebben gewoond. Ze hadden het daar erg naar hun zin en beleefden er genoeg. Die belevenissen gebruiken ze nu om, om? te toveren in een leuke, humoristische?songtekst. De vier broers hebben echt alles uit de kast getrokken om een mooie act te verzorgen.? Zowel figuurlijk als letterlijk; ze treden op in hun karakteristieke, fluwelen pakjes. Daaraan kun je zien dat performen hoort bij deze band.

Vanavond staan ze in een goed bezette zaal van Rotown met een gemengd publiek. De sfeer is over het algemeen heel ontspannen ?en we hoeven niet zo lang te wachten voor de mannen het podium opkomen. Met ieder een brede lach op het gezicht verwelkomen ze ons. Ze vertellen met plezier hoe tof ze de optredens in Nederland tot nu toe vonden en geven aan er nu ook weer erg veel zin in te hebben.

Ze beginnen met een nieuw nummer, voor de meeste luisteraars (nog) onbekend. Gewaagd, maar ze hebben wel meteen de aandacht van de toeschouwers te pakken. Het geluid staat loeihard, maar dat schrikt de meesten niet af. Gelukkig lijdt de sound er niet onder, de instrumentatie overstemt niet en de zang is goed te horen.

In de set is zowel oud en nieuw materiaal gezet, akoestisch en versterkt. De nummers worden leuk afgewisseld en de interactie tussen band en publiek is goed merkbaar. We worden uitgedaagd om mee te dansen, te zingen en we worden vooral veel aan het lachen gebracht. ‘Oko Town’ is een song van het gelijknamige album dat net uitgebracht is. Deze wordt akoestisch uitgevoerd met enkel een ukelele. Naast zingen en neuri?n blijkt drummer Esra nog een kwaliteit te hebben; hij kan perfect een kazoo nabootsen. ‘Up In The Sky’ en ‘Long Way’ zijn ook populaire nummers. Allebei met een zeer aanstekelijke en swingende melodie. Het is dan ook niet de bedoeling dat wij toekijken en luisteren, we worden uitgenodigd om vooral met ze mee te doen. Er zijn (vanzelfsprekend) ook een aantal liefdesliedjes van ze bij, die helaas niet al te serieus worden genomen en nogal nuchter en uitgevoerd worden.

Na de laatste song komen ze, niet na al te lange tijd- terug voor een toegift bestaande uit twee nummers en daarna nodigen ze ons laaiend enthousiast uit om een praatje met ze te komen maken, naar de merchandise te komen kijken of met ze op de foto te gaan.

Het was een prima optreden met gevarieerd materiaal. Sommige nummers werden iets ‘over the top’ uitgevoerd, maar dat hoort bij ze. Twee kernwoorden die goed bij dit optreden passen zijn: zorgeloos en energiek. Vrolijke muziek met een lichtvoetig karakter, dat is het handelsmerk van 77 Bombay Street.

Eén reactie »

  1. Virgo 12 februari 2013 om 05:32 -

    Heel fris en leuk concert met veel interactie met het publiek.
    Ik ging ook door de knieen.