Raketkanon – Rktkn #1

(Album – Zealot Records) Ik weet dat ik vaak in herhaling val over de kwaliteit van onze zuiderburen in vergelijking met Nederlandse releases, maar met de debuutplaat van Raketkanon, simpelweg Rktkn #1 getiteld, is het weer raak. Dit is een dijk van een plaat.

Dat had de organisatie van Roadburn ook door, want daar staan de mannen dit jaar al. In tien nummers, die allemaal een naam van een persoon in plaats van een titel hebben blaast de band in een half uur dikke sludge overgoten met experimentele en psychedelische klanken uit de speakers. De zang van Pieter-Paul Devos (bekend van Kapitan Korsakov) is minimaal aanwezig en verdrinkt bijna in de loodzware mix. Dat pakt uitstekend uit, zo klinkt het op de knallende opener ‘Herman’. Op een bepaalde manier is Raketkanon goed te vergelijken met Drums Are For Parades, ook een band waar zang het onderspit delft onder een muur van gitaargeweld. De band mist overigens een basgitaar, maar door het gebruik van een bassynth komt er nog een extra variatie bovenop.

Belgi? heeft er weer een kwaliteitsact bij, eentje die liefhebbers van sludge aan zal spreken terwijl er zoveel andere invloeden te horen zijn dat vrijwel elke fan van gitaarmuziek deze band een keertje zou moeten luisteren. Dan komt het goed uit dat het hele album gratis op Soundcloud staat!

1 Comment

Comments are closed.