Acres Of Lions – Collections

Door Guido Segers 17 februari 2013 Reacties staat uit voor Acres Of Lions – Collections

(Album – Fierce Panda Records) Acres Of Lions?is een Canadese alternatieve rockband, die haar tweede plaat uitbracht in 2012. Dit plaatje heette Collections en het is hoog tijd dat we er wat over vertellen. De inwoners van Victoria hebben gemengde kritieken gekregen op hun plaat, maar lijken met hun charmante poprock harten te veroveren.

Helaas is dit gezelschap er geen dat de eeuwigheid in zal gaan vanwege hun sprankelende en vernieuwende muziek. Dat ze bijna overal als een Canadese versie van Scouting For Girls worden weggecijferd, zegt dan al genoeg. Scouting For Girls was zelf al niet echt al te best. ‘Set Me On Fire’ laat horen dat de band in ieder geval weet hoe ze een nummer lekker op laten bouwen, hoewel het lekkere nummer nooit een piek bereikt. Het gitaargetokkel op ‘Fingers Crossed’ geeft het nummer die gevoelige sound, waar dan een stadiongeluid het refrein vormt. Je blijft je een beetje afvragen waarom deze band tof zou zijn.

Denk aan Motion City Soundtrack of Tellison en dan heb je de sound wel te pakken. Haal daar wel vanaf wat die bands speciaal maakt. Helaas heeft Acres Of Lions met tien nummers nog niet de overtuigingskracht. ‘Kids’ is overigens wel een lekker, gevoelig nummer, waar de zang van Tyson Yerex (Against Me!) ?en?Jeffrey Kalesnikoff overheerst. ‘Forgive And Forget’ en ‘Celebration’ zijn beiden prima popballades, maar even nietszeggend als een herfstdag begin oktober.

Zo kabbelt het voort tot de slottrack ‘Collections’ die plotseling wat vernuftigheden laat horen in het ?toetsenspel en de zwoele gitaarklanken. Het is niet genoeg om de plaat memorabel te maken. Houdt je echter van één van de genoemde bands, luister hier dan eens naar.

Je kunt geen reactie achterlaten.