The Joy Formidable @ Rotown, Rotterdam

Door Wim Barzilay 19 februari 2013 1

Op deze koude winterse avond reizen we af?naar het altijd knusse en gezellige Rotown.?Voor de 3e keer staan de leden van The Joy Formidable op de planken van de Rotterdamse zaal en als we Rotown zelf mogen geloven zal dit wel de laatste keer zijn.

TJF Rotown 140213 01

Het recent verschenen album Wolfs Law?zal waarschijnlijk voor de grote doorbraak gaan zorgen van dit trio, waarmee Rotown een maatje te klein wordt voor deze band.?Of het zover komt is natuurlijk niet alleen afhankelijk van het afleveren van een goed album, dus gaan we vanavond ook eens kijken hoe de band zich live weet te presenteren.

TJF Rotown 140213 02

Met het nieuwe nummer ‘Cholla’ heeft de band een goede troef in handen om sterk te openen en meteen alle remmen los te gooien. We zien dan ook gelijk wat voor een podiumbeest?zangeres/gitariste en blikvangster Ritzy Bryan is.

TJF Rotown 140213 03

Dit schattig ogende meisje met dito jurkje vliegt met name in de instrumentale delen werkelijk alle kanten van het podium op, en botst en passant meer dan eens tegen bassist Rhydian Dafydd op. Misschien om haar nog meer ruimte te geven om haar energie kwijt te kunnen, staat de kit van drummer Matt Thomas daarom opvallend genoeg rechts vooraan op het podium uitgestald.?Er komen tijdens de show een groot aantal nummers voorbij van het nieuwste album, maar ook de eerste langspeler The Big Roar wordt niet vergeten.

TJF Rotown 140213 04

Een van de hoogtepunten van de avond vormt ‘Maw Maw Song’, waarbij Ritzy laat zien dat zij ook gewoon? erg goed gitaar kan spelen. ‘The Everchanging Spectrum of a Lie’ valt op door de indrukwekkende versnelling aan het eind. ?Dan is daar nog het door Valentijnsdag zeer toepasselijke ‘Silent Threatment’ en het al eerder genoemde ‘Cholla’. Afsluiter in het rijtje hoogtepunten is het welbekende nummer ?‘Whirring’.

De band maakt vanavond flink wat indruk en weet ruimschoots te overtuigen met dit optreden. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat we The Joy Formidable dit jaar nog terug gaan zien op een groot festival.

 

Eén reactie »