Seven League Beats – Onderbuikbasboxbangers

Door Jeroen Kooren 22 februari 2013 Reacties staat uit voor Seven League Beats – Onderbuikbasboxbangers

?(EP – Onderbuikbasboxbangers) Het is een mond vol, de nieuwe EP van producersduo Seven League Beats?genaamd Onderbuikbasboxbangers (afgekort OBBBB). Na de beattape Klapvoet uit 2011, komen producers Dries Bijlsma en Rob Peters met een gloednieuwe EP. De zeven tracks tellende plaat bestaat uit vijf nieuwe tracks en twee nummers die al eerder te horen waren op de gratis verzamelaars FTG3 en FTG4 van Fakkelteitgroep.

‘Mars’ is een ruwe opener, geheel in stijl met veel lage tonen wordt de luisteraar meteen op zijn plek gezet. De mix van funky samples en elektronische geluiden laat horen dat het om een stevige Seven League Beats-productie gaat, waarin duidelijk spannende vernieuwingen te horen zijn.?’G-String’, het tweede nummer, is eveneens een hele ruwe track, gemengd met melancholische sferen doet het een beetje depressief aan.?Het derde nummer is energiek en doet denken aan de openingstrack, de vernieuwende sound wordt doorgevoerd.?Als vierde is de titeltrack ‘OBBBB’ aan de beurt. De track wordt muzikaal bijgestaan door rappers Freez en Typhoon en is daarmee het enige nummer waarop andere artiesten te horen zijn. De track is niet bijzonder spectaculair maar de samenwerking met de twee rappers vormt een logisch geheel.?De afsluiter is een remix van ‘Systemoverload’, een track die al eerder te horen was op FTG3. Op het origineel doet rapper Typhoon zijn bijdrage in de vorm van rap. Daar vind je in deze remix helaas niets meer van terug. Halverwege transformeert het nummer tot een drum’n’bass-track. Hierdoor valt het nummer uit de toon ten opzichte van de andere producties op de plaat.


 

Je kunt geen reactie achterlaten.