AmenRa @ Burgerweeshuis, Deventer

Door Niels de Bruijn 24 februari 2013 Reacties staat uit voor AmenRa @ Burgerweeshuis, Deventer

Met een dijk van een nieuwe plaat op zak is het een drukke tijd voor Amenra. Zo speelde de band vorige week als laatste op de uitverkochte wintereditie van Ieperfest en stond de band met Cult of Luna in Londen. Gelukkig slaan ze ook de reguliere clubshows niet over.

Deventer loopt vanavond niet warm voor het jonge drietal van Bongbreaker. Hopelijk is hun onervarenheid de reden voor de saaiheid van het optreden en zal de band nog groeien want hun clichématige show verveelt erg snel. Slecht is het nergens, hoewel de zang wat lager had gemogen om de muziek wat meer kracht bij te zetten. Wie weet wat de toekomst brengt maar vanavond is het niks.

The Black Heart Rebellion maakt deel uit van de church of Ra en is net zo grensoverschrijvend als Amenra, misschien zelfs nog wel meer. Van het bijzondere Har Nevo valt het nummer ‘Animalesque’ het meest in de smaak bij het publiek maar het zijn juist de minder harde, doorsnee nummers als ‘Ein Avdat’ waarmee de band overtuigt. De sfeer is uitstekend en de muzikanten beheersen hun spel tot in de puntjes. Voor liefhebbers van experimentele muziek een naam om in de gaten te houden. Om onduidelijke reden moet de band hun show inkorten maar dat doet niets aan de kracht en intensiteit van de show af.

Maar tegen Amenra kan niemand op. Nog voordat de bandleden het podium betreden plakt het publiek al tegen het podium aan, ongenaakbaar voor de muur van geluid die hun oren kwelt. Jammer is dat net zoals in Venlo twee jaar terug er duidelijk fans van metal gekomen zijn voor wie Amenra een stap te ingewikkeld in elkaar zit. Zij blijven flink hard doorpraten, terwijl het Burgerweeshuis daar juist zo’n gezellig café voor heeft.

Maar de groep vooraan zit vanaf de eerste tonen in het golvende ritme en beweegt ritmisch haar hoofd. De band begint ijzersterk. Het geluid staat goed, Colin is uitstekend bij stem en de breed geprojecteerde visuals maken veel indruk. Natuurlijk gaat het publiek het meest los op ‘Razoreater’ of de geweldige afsluiter ‘Silver Needle. Golden Nail’, ankerpunten in de set maar ook het nieuwe werk komt live goed over. ‘Boden’ en in mindere mate ‘Nowena’ (want de stem van Scott Kelly wordt live gemist) zijn het bewijs van de huidige kwaliteit van de band.

Bijna een uur lang houdt het vijftal het ge?nteresseerde publiek in een trance bij de les en is het maar raden hoe groot het succes van de mannen dit jaar zal worden.


Je kunt geen reactie achterlaten.