Heiress – Early Frost

Door Niels de Bruijn 25 februari 2013 Reacties staat uit voor Heiress – Early Frost

heiress_earlyfrost_hi(Album – Deathwish) Na een paar EP’s is er dan eindelijk een debuutalbum van de nieuwe band van John Pettibone’s nieuwe band: Heiress. Early Frost is niet een enorm baanbrekende plaat, maar vol nuances om het Deathwish kwaliteitspredikaat te verdienen.

‘All Ruins’ lijkt vrij normaal te beginnen. Lekker groovende metal in een niet al te hoog tempo, met hier en daar een scheut sludge, hardcore en doom. Maar de sfeer, die doet het hem. Pettibone’s zang op dit nummer zakt wat meer naar de achtergrond en doet onheilspellend aan. Dat komt nog beter uit de verf op het allerbeste nummer van deze plaat, ‘Beyond Fevering’, een zeven minuten durend rustige afdaling naar onbehagen. De andere nummers zijn nogal aan de korte kant (vier tot vijf minuten) en missen daarom de opbouw en intensiteit van deze knaller.

Maar de variatie is enorm (wie kan er met recht zeggen dat een panfluit een toffe aanvulling op een metalplaat is?) en Pettibone blijft een geweldige zanger. Luisteren daarom, gratis te streamen via Soundcloud.

 

Je kunt geen reactie achterlaten.