Nails – Abandon All Life

Door Niels de Bruijn 26 februari 2013 Reacties staat uit voor Nails – Abandon All Life

c1896504297e0a95d1bb290ebffe68b3(Album – Southern Lord) Het drietal Nails bracht met Unsilent Death misschien wel het beste hardcore-album van 2010 uit. Opvallend, want de band maakt grindcore. Maar ze doet dit op zo’n furieuze manier dat de d-beat/hardcore vibe ervan af spat. En nu is er dan eindelijk de opvolger: Abandon All Life.

Goed om te horen, tien tracks in zeventien minuten. Dat klinkt nog ruiger als je weet dat de instrumentale sludgey afsluiter ‘Suum Cucique’ vijf minuten duurt. Verder is het gewoon rammen, alles moet kapot en dood. Todd Jones trekt zijn stem open en rukt zijn keel kapot om ons te overdonderen en de band ramt daarin lustig mee. Het grote verschil met de voorganger is het nogal cleane geluid. Alle instrumentatie is uitstekend te horen (Kurt Ballou in topvorm) maar er is wel iets van de maniakale agressie van het vorige werk verloren gegaan. Of dat aan de productie ligt of aan het verwachtingspatroon is moeilijk te zeggen.

Cleaner of niet, Abandon All Life is keihard en opnieuw een enorm succes. De toekomst van de grindcore ligt voor je klaar.

Je kunt geen reactie achterlaten.