The Lumineers @ Paradiso, Amsterdam

In eerste instantie zou The Lumineers vanavond in de kleine zaal van Paradiso staan, maar al snel werd de show verplaatst naar de grote zaal. En terecht, zo blijkt. The Lumineers kunnen de compleet uitverkochte grote zaal met gemak aan.

Het voorprogramma Langhorne Slim mag het publiek opwarmen met haar vrolijke, opzwepende deuntjes, die voornamelijk van het laatste album The Way We Move?komen. En het opwarmen gaat ze goed af, want als The Lumineers het podium betreedt is de zaal uitzinnig.

De band, inclusief pianist op blote voeten, opent met ‘Classy Girl’. Al meteen zingt de zaal mee, ook bij het nummer ‘Submarines’ dat volgt. Na drie nummers vraagt de band om een minuutje pauze en verlaat het podium. De zaal kijkt verbaasd om zich heen, maar al snel verschijnen de mannen en vrouw, inclusief allerlei instrumenten, op het balkon. Als de mensen hebben plaatsgemaakt voor de bandleden, spelen ze daar een akoestische versie van hun grote hit ‘Ho Hey’.

Ze keren terug op het podium met ‘Flowers In Your Hair’. Alle nummers van het album The Lumineers?worden vanavond gespeeld. Ook een nieuw nummer komt voorbij, ‘Drama Queen’, dat het gevoel oproept van gelukzalig op je blote voeten over een grasveld rennen op een warme zomerdag. ‘Slow It Down’ speelt frontman Wesley Schultz solo, waarbij hij halverwege wordt bijgestaan door de drummer. Ook de hit ‘Ho Hey’ komt nog een keer voorbij, ‘in case you couldn’t hear it the first time’.?Na de toegift vouwen drie van de mannen als kleine kinderen vliegtuigjes van de setlists, die ze naar het publiek gooien.

The Lumineers geeft vanavond een goedlopende show en staat met plezier op het podium. Paradiso is om. Ze pakken de zaal zonder moeite in en doen er ook nog een strik omheen. En dat mogen ze deze zomer op Lowlands best nog een keertje doen. Graag zelfs.