Mister And Mississippi @ De Unie, Rotterdam

Vrijdag 22 februari had Rotterdam de eer om de Mister And Mississippi te verwelkomen. Dit door Rotown georganiseerde concert vindt plaats in De Unie en is de tweede show van de tour. Een bijzondere band, want ze hebben in korte tijd al een optreden mogen geven op Noorderslag en ze zijn al bij De Wereld Draait Door en AVRO’s Toppop3 geweest.

8498245309_c278a12255_b

“Zucht, weer het zoveelste singer-songwriter-bandje met folk-invloeden…” Wis deze gedachte onmiddellijk uit je hoofd. Mister And Mississippi is uniek. De drie mannen en dame beginnen hun set met ‘See Me’. Bij dit liedje komt pardoes de kerstsfeer weer terug middenin februari. Laat je betoveren door de zuivere stem van Maxime. De vocalen worden afgewisseld met zanger/percussionist Samgar Lamuel. De hele set weet de band te boeien. Geen slaapmuziek, want ze hebben muzikale verrassingen voor je. Veel liedjes eindigen ineens bombastisch zoals ‘Follow The Sun’ , ‘Same Room, Different House’ en ‘Coloured In White’.

8499346652_75468cdd16_b

Tijdens het kortste liedje in de set, ‘Bon Vivant’ wordt het publiek gevraagd om haar ogen dicht te doen en aan Frankrijk te denken. Onversterkt speelt de band het liedje in de muisstille zaal. Dit is helaas voor korte duur, want na dit schouwspel barst het geroezemoes weer los. Het prachtige ‘Running’ is het eerste liedje dat de band ooit schreef en zit nog steeds in haar repertoire. Misschien wel een van de mooiste liedjes. Na het laatste liedje te hebben gespeeld komt de band nog eenmaal terug. “Nou, Northern Sky dan maar doen?” Het concert wordt afgesloten met instrumentaal geweld. De gitarist pakt er zelfs een strijkstok bij. Iedereen zal vanavond met een goed gevoel naar huis gaan.

8499331074_6e0ab20601_b

Tekst: Francis Pronk

Fotografie: Josh van den Berg