Natural Wave @ BED, Breda

BED in Breda is vanavond het decor voor de eerste Bredase editie van Natural Wave invites. Natural Wave is een nieuw concept op het gebied van voornamelijk deephouse en is van plan om deze scene samen met de technoscene in Brabant aan de man te brengen.

Bed lijkt in eerste instantie niet echt de locatie voor een deephouse feestje. Binnen ziet het er enorm hip uit en lijkt het al snel meer een locatie om wat cocktails te drinken met een loungemuziekje op de achtergrond. Maar de organisatie heeft deze locatie niet voor niets gekozen. BED blijkt namelijk maar een van de weinige locaties waar het mogelijk is om twee verschillende zalen in de richten, iets wat Natural Wave wel heel graag wilde. Daarnaast kregen zij van BED ook meer vrijheid om de avond naar eigen wens in te delen.

Maar goed, twee zalen. Al is het tweede zaaltje in vergelijking met de grote zaal een klein hokje. Maar het is wel dit kleine zaaltje waar de meeste mensen zich verzameld hebben. De draaikunsten van onder andere Pony en Carma Collectiv gaan erin als zoete koek. Een belangrijke les voor de organisatie voor een volgende editie om goed na te denken over de grootte van de verschillende area’s en wie daar neer gezet wordt.

Ondanks het feit dat de indeling van de zalen anders had gemogen, lijkt deze avond een groot succes. De voorverkoop was uitverkocht en de kaarten aan de deur gaan ook als een speer. En dat terwijl BED niet op de normale uitgaansroute ligt en de promotie voor het feest beperkt was. Maar het succes is meer dan terecht, BED heeft samen met Natural Wave haar best gedaan om een goede setting te cre?ren voor deze avond. Maar mocht deze club vaker van plan zijn dit soort avonden te organiseren, is de aanschaf van een beter stel speakers geen overbodige luxe.

Terwijl iedereen nog bij moet komen van deze avond in Breda heeft Natural Wave alweer een volgende editie op het programma staan. Over twee weken is Tilburg de locatie voor een feestje en het lijkt erop dat als Natural Wave zo doorgaat, ze al snel de rest van Brabant zullen veroveren en daarmee deephouse en techno flink op de kaart zullen zetten.