Jaimi Faulkner @ Merleyn, Nijmegen

Het Nijmeegse Merleyn kent deze avond een gezellige drukte binnen. Het is niet volledig uitverkocht maar gewoon goed druk en toch nog net genoeg ruimte om rustig te kunnen staan. De Australische singer-songwriter Jaimi Faulkner staat vanavond op het podium. Nog relatief onbekend in Nederland, maar langzaam is dat aan het veranderen.??Eric Corton en Leo Blokhuis zijn ‘wild’ van hem, hij was recent al te gast bij BNN’s That’s Life op 3FM, en als klap op de vuurpijl tekende hij afgelopen maand een contract bij V2 Records.

Jaimi_Faulkner_by_Marcel_Krijgsman (2)

Jaimi staat heerlijk relaxed op het podium. Misschien is dat een typisch Australisch trekje, maar het komt prima en zelfbewust over. Zijn show duurt anderhalf uur en is geen enkel moment vervelend te noemen. Hij weet het publiek te boeien van de eerste tot de laatste minuut terwijl hij geheel solo op het podium staat. Ongelofelijk knap.

Jaimi_Faulkner_by_Marcel_Krijgsman (4)

Z’n muziek varieert van typische singer-songwriter-nummers tot songs met een enorme lekkere soulrand. Verrassend is z’n medley met nummers van AC/DC, Metallica, Nirvana en nog een aantal rockbands. Door alleen de intro’s of herkenbare gitaarriffs te spelen weet hij het publiek enorm te verrassen.

Jaimi_Faulkner_by_Marcel_Krijgsman (7)

Na dit optreden in Nijmegen gaat z’n clubtour nog door naar Amen, Dordrecht en Heerlen. Waar hij in Nijmegen solo op het podium staat, staat hij bij de resterende shows met een complete band op het podium. Maar na vanavond kan absoluut gezegd worden dat niet alleen Jaimi klaar voor Nederland is, maar Nederland ook voor Jaimi. De grotere zalen lonken. Te beginnen in Paradiso op 3 mei waar hij z’n nieuwe album Turn Me Around zal releasen.

Jaimi_Faulkner_by_Marcel_Krijgsman (8)

Fotografie: Marcel Krijgsman