Justin Timberlake – The 20/20 Experience

Justin Timberlake Daan Krahmer(Album – RCA) Met hits als ‘SexyBack’ ‘My Love’ en ‘What Goes Around’ gaf hij in 2006 de hitparades kleur. Toch verdween superster?Justin Timberlake?na het succes van?FutureSex/LoveSounds?uit de spotlights. Hoewel, in de tussentijd was hij geregeld op het witte doek te zien in film als ‘Friends With Benefits’, ‘The Social Network’ en ‘Bad Teacher’. Maar de muzikale comeback van Timberlake is een feit, nu?The 20/20 Experience?in de winkelrekken ligt.

Zeven jaar is een lange tijd. Er kan veel veranderen en het is een risico om na een mega-succes als?FutureSex/LoveSounds?zo lang niks van je te laten horen. Kijk naar D’Angelo, die na?Voodoo?compleet van de radar verdween en al twaalf (twaalf!) jaar aan zijn nieuwe plaat werkt. Gelukkig klinkt?The 20/20 Experience?direct als vanouds, zonder een herhalingsoefening te zijn. Opnieuw levert de samenwerking met producer Timbaland een handvol briljante nummers op. De dansbare, met blazers aangeklede samenwerking met Jay-Z, ‘Suit & Tie’ en die andere?ijzersterke popsingle ‘Mirrors’, zijn er daar twee van. Maar er is meer. De Prince-achtige opener ‘Pusher Love Girl’, het dansbare ‘Tunnel Vision’ en de ritmische megahit-in-spé ‘Let The Groove Get In’ zijn niet minder dan fantastisch.?De muziek steekt weer knap in elkaar.

Toch slaan Timbaland en Timberlake soms een beetje door. De meeste songs duren rond de zeven minuten en sommige nummers gaan daarmee net wat te lang door. Ook bevat?The 20/20 Experience?een wat gelikt (maar wel soulvol) geluid, dat echter nooit over het randje heen gaat. Hierdoor?klinkt?The 20/20 Experience?wat minder vooruitstrevend dan eerder materiaal.

Desalniettemin kunnen we spreken van een geslaagde comeback waarmee Timberlake de hitparades opnieuw kleur gaat geven.?In november verschijnt deel twee van?The 20/20 Experience. Wij kijken er alvast naar uit.