Jessie Ware @ Melkweg, Amsterdam

Hoewel de techniek de Britse zangeres vorig jaar meerdere malen flink in de steek liet, is er geen haar op de hoofden van haar fans die er aan denkt om hetzelfde te doen. Jessie’s optreden was dus ook al geruime tijd van te voren stijf uitverkocht. Nu maar hopen dat vanavond wel alles vlekkeloos verloopt.

Zonder ook maar een woord te zeggen, loopt Jessie Ware met torenhoge hakken aan het podium op. Het eerste nummer wat zij vanavond samen met haar band ten gehore brengt is ‘Devotion’, naar haar gelijknamige debuutalbum. Daarna verwelkomt ze met leuke grapjes en haar schattige accent haar publiek van vanavond. Al snel blijkt dat de techniek toch ook vanavond weer te wensen overlaat. Meerdere malen moet er iemand komen sleutelen aan de apparatuur, waarna de zangeres maar besluit om haar backing vocals gewoon live in te zingen.

Dit doet verder geen afbreuk aan het optreden, integendeel, Jessie kan er alleen maar om lachen en grapjes over maken. Er hangt een gemoedelijke sfeer en met nummers als ‘Night Light’ en ‘If You’re Never Gonna Move’ laat ze iedereen in de zaal dansen. Maar het is niet alleen maar plezier vanavond, want met haar zachte en af en toe breekbare stem krijgt ze de zaal ook muisstil. Vooral bij ‘Taking In Water’ zou je af en toe een speld kunnen horen vallen. Het nummer dat ze schreef voor haar broer, brengt ze met intense passie ten gehore.

Jessie houdt er van om covers te spelen, hoewel zij zich daar in eerste instantie voor verontschuldigt. Ze heeft nog niet goed en wel aangekondigd welk nummer van Rihanna ze gaat spelen, of ‘Diamonds!’ klinkt al meerdere malen vanuit het publiek. Uitgelaten zingt iedereen met volle borst mee. Voor haar bekende nummer ‘Valentine’, welke zij samen met Sampha (SBTRKT) opnam, klimt haar drummer achter zijn drumstel vandaan en vergezelt haar voor op het podium. De meest bekende meezingers heeft ze natuurlijk voor het einde bewaard. Met ‘Running’ en ‘Wildest Moments’, twee nummers die er vorig jaar op Pitch nog aarzelend uitkwamen, laat Jessie Amsterdam meer dan tevreden achter.