Terror – Live by the Code

terror

(Album – Century Media) Scott Vogel is terug. Het zesde album van Terror in tien jaar tijd, Live by the Code is klaar om de hardcorewereld door elkaar te schudden.

Voordat ‘The Most High’ begint weet je al wat je kunt verwachten. Alle creativiteit en spanning is er bij Terror wel af, maar dat betekent niet dat Live by the Code een slecht album is. Sterker nog, het is beter dan het vorige album?dat in retrospect wel een ster minder heeft verdiend. Daarop ging het gas te vaak terug zoals op ‘You’re Caught’ of ‘Return to Strength’. Het gaat weer wat sneller (Lowest of the Low zullen we nooit meer terugkrijgen) waarbij heel soms het gevoel bekruipt naar een crossover thrash plaat te luisteren zoals op ‘Invasion’. Die metalinvloeden en solo’s waren er al een paar albums lang dus als je je daaraan stoort was je waarschijnlijk al in 2008 afgehaakt. Voor de variatie is het wel lekker, zoals het gitaarriffje in ‘The Good Die Young’.

Na een paar luisteren zitten de refreinen al in je hoofd (zeker bij ‘Shot of Reality’) en weet je precies wanneer de band alle registers opentrekt met een flinke beatdown. Verrassend is het zeker niet meer maar wel een oerdegelijk en keihard hardcore-album.