Kyla La Grange – Ashes

ashes-sleeve115

(Album – Sony) Engeland heeft er weer een veelbelovend talent bij. Kyla La Grange heeft haar debuutalbum Ashes uitgebracht en dit is hopelijk de eerste van vele. Ook de eerste videoclips zijn een feit. Maar liefst vier stuks zijn er op haar site te bewonderen, allemaal singles afkomstig van dit debuutalbum. De laatste tijd heeft La Grange veel op het podium gestaan, nu is het wachten tot ze Nederland aandoet.

De muziek van Kyla La Grange blijkt moeilijk in een hokje te stoppen. De zangeres wordt, niet onterecht, vergeleken met Florence and the Machine. Deze band komt het meest in de buurt van de stijl en het geluid, zoals we dat op Ashes te horen krijgen. In de nummers op dit album krijgen we veel, vooral wat duistere en trieste kanten van Kyla te horen. Ze kan veel met haar stem en met een afwisseling aan stijlen blijft ze je boeien. Het album begint met het krachtige “Walk Through Walls”. Daarna volgen er enkele wat meer rustige, treurige nummers. Vaak zit er een opbouw in de nummers, het begint kalm en in de loop van de tijd wordt de muziek voller en de zang krijgt meer power. Dit is bijvoorbeeld zo bij “I Could Be”, “Woke Up Dead” en “To Be Torn”. Deze laatste is één van de mooiste nummers op het album. Op de bonustrack die na enkele minuten volgt op “Lambs” is goed te horen hoe ze met verschillende manieren van zang een erg mooi geluid heeft. Ze wisselt van een lage zang, die wat doet denken aan Bianca Cassidy van Cocorosie, naar een mooi, hoger en helder geluid.

Een prima album, helemaal als debuut. Ashes maakt je nieuwsgierig naar wat we nog meer van deze dame gaan horen. Ashes ?is een aanrader voor iedereen die iets nieuws wil ontdekken en niet allergisch is voor een beetje folk met een twist.