This Routine is Hell – Howl

this-routine-is-hell(Album – Shield Recordings) This Routine is Hell had geen slechtere tekst kunnen kiezen om haar album Howl mee te openen. “Enough is enough is enough”, schreeuwt zanger Noam Cohen op ‘Gather Your Stones’. Cohen is een gevarieerde zanger die vol oprechte boosheid zit zonder te vervallen in alle clichés die het genre overbevolken.Maar wij als luisteraar denken exact het tegenovergestelde: kom maar op, wij willen meer.

We hebben er lang genoeg op moeten wachten. De band reisde naar Amerika naar God City om daar een knaller van een tweede album op te nemen na The Verve Crusade. In de recensie van de nieuwe Paint it Black schreef ik creativiteit en hardcore lijken zelden in een adem genoemd te worden. En hoewel This Routine is Hell nog steeds veel invloeden van deze grootheden in zich heeft spat de creativiteit er bij hen ook af.

Want na het ronkende ‘Gather Your Stones’ komen de bijna vrolijke ‘Nostalgia’ en het snelle titelnummer. Drie nummers die alle drie onmiskenbaar de sfeer van de band neerzetten maar onderling enorm verschillen. Heerlijk. De band heeft zichzelf overtroffen qua geluid, productie (bedankt Kurt Ballou en Alan Douches) en het schrijven van nummers.

De wereld ligt open voor deze jongens en ondanks dat een kwalitatief sterke plaat geen garantie is verwacht ik van 2013 veel mooie dingen voor This Routine is Hell.