Theme Park @ Rotown, Rotterdam

Langzamerhand worden we getrakteerd op – eindelijk – hogere temperaturen en Rotown heeft vanavond de ideale bijpassende soundtrack. Het Britse Theme Park komt naar Rotterdam om haar zomerse indiepop van debuutalbum Theme Park te laten horen. Toch heeft nog niet iedereen de zomer in de bol, want de band rondom tweelingbroers Miles en Marcus Haughton trekt maar een halfvolle zaal.

‘Ghosts’ en hitje ‘Jamaica’ vormen de energieke openers van de set, en meteen staan er al heel wat tienermeisjes te dansen. Ook de band staat te swingen voor zijn enorme lampen, met name Miles en Marcus. De rest van de bandleden is wat meer ingetogen, maar alsnog staat Theme Park vanavond zelfverzekerd op de planken en is klaar om er een show van te maken.
Zoals de naam al suggereert draait het bij de heren van Theme Park om plezier. Alle nummers zijn dan ook dansbaar en zomers, en doen ergens denken aan Vampire Weekend of Foals met een tropisch sausje. Het is niet heel diepgaand of meeslepend, maar wel lekker zonnig en prima om op te dansen. Zanger Miles heeft een mooie warme stem, die overigens heel anders klinkt als hij met zijn vette Londense accent vertelt wat het volgende nummer is. Veel meer interactie dan bedankjes en ‘the next song we’ll play is…’ is er niet, en dat is jammer, gezien het enthousiasme van de band.

De zaal blijft dansen op de zomerse ritmes, en twee tienermeisjes vooraan gaan zelfs helemaal los. En hoewel de nummers allemaal toch wel een beetje op elkaar lijken en het hier en daar eentonig wordt, is dat wel te begrijpen. Theme Park weet precies hoe je catchy zomerse hitjes in elkaar knutselt, en is niet bang om haar formule meerdere malen te gebruiken.
Hoewel Marcus en gitarist Oscar Manthorpe bij één nummer de drumstokken grijpen om erop los te trommelen, kan de muziek verder nét nog iets extra’s gebruiken om de zaal volledig te overtuigen. Anders blijft het bij enigszins herhalende dansmuziek, waar niks mis mee is, maar waar je ook geen concertzalen mee uitverkoopt.

De band sluit enthousiast af met ‘Two Hours’, nog zo’n aanstekelijk zomers liedje. Dan verdwijnen ze echter van het podium, en hoewel er meisjes ‘we want more!’ blijven gillen, keren de Britten niet terug. Waar Theme Park later dit jaar wel terugkomt, is Lowlands. Laten we hopen dat het daar mooi weer wordt en dat ze hun presentatie wat bijschaven, zodat hun liedjes nog beter uit de verf komen.

1 Comment

Comments are closed.