Akoestival Lentestemmen @ Doepark Nooterhof, Zwolle

Zwolle is de stad van hiphop-shows en dancefestivals, maar singer/songwriter komt steeds meer op in de hoofdstad van Overijssel. Een aantal studenten ging de uitdaging aan om een singer/songwriterfestival te organiseren.??In het kader van hun opleiding hebben zij de opdracht gekregen om een festival te organiseren dat past binnen de sfeer van het doepark.

Zes opkomende singer-songwriters, zoals Amber Arcades, Sue The Night en Recording Rochelle, en drie dichters staan geprogrammeerd op het terrein van het groene en duurzame Park. De artiesten zijn gevonden via een Twitter-oproep, maar ook zijn de studenten zelf gaan zoeken en staan er hierdoor ook artiesten buiten Zwolle op het programma. Dit alles in een huiselijke en intieme sfeer, met de artiesten op een podium van sloophout, verlicht door een schemerlamp.?Akoestival Lentestemmen had een ode aan de lente moeten zijn, maar ironisch genoeg kent het festival herfstachtig weer. De artiesten spelen gelukkig met koude vingers ook perfect gitaar en het publiek verwarmd zich prima met een drankje uit Theehuis Earthship, maar helaas hebben toch veel bezoekers zich laten tegenhouden door de weersomstandigheden