Groezrock 2013 : dag 2

Mooi zo. Op de tweede dag van Groezrock hebben we reden genoeg om onze zonnebrillen te testen. Echter is het met een korte broek nog steeds tamelijk koud. De wind zorgt er voor dat de Jupiler koud blijft in de handen en de windjacken veelvuldig gespot worden.

De vijf Belgen van Midnight Souls geven vandaag een afscheidsshow op de Etnies Stage. De tent is toch verdacht leeg voor deze band met enkel geweldige nummers op zak. Reden voor de afwezigheid van veel mensen? Waarschijnlijk de kwakkelende live presentatie. Hierdoor is het ook reden genoeg voor veel mensen om de metalcore van While She Sleeps op de Impericon Stage mee te pikken. Na deze band is het echter tijd voor Stick To Your Guns, waar het een stuk drukker is dan bij de voorganger.

groezdag2-133-BorderMaker

Bad Religion

As usual wordt er veel tijd genomen om te speechen door zanger Jesse Barnett. Daarnaast is de keuze van de nummers zeer matig. Zo horen we geen ‘This Is More’, ‘We’re What Seperates The Heart From The Heartless’ en ‘Enough Is Enough’ maar vooral nummers van het nieuwste album Diamond.

Het eerste bezoek dit jaar aan de Acoustic Stage is er eentje om niet snel te vergeten. Evan, oftewel Into It. Over It. verovert het podium. Met zeven nummers maar vooral de charme van Evan laat hij het publiek uit zijn hand eten. De verhalen waarom enkele nummers zijn geschreven zijn vermakelijk en ook het feit dat hij voortaan op het podium staat in plaats van zit is lachwekkend. Tijdens het laatste nummer oppert Evan zelfs dat er fiks wat gemosht en gestagedived moet worden: Groezrock is nu eenmaal een punk/hardcorefestival.

groezdag2-123-BorderMaker

Billy Talent

“I’am so sick of singing about hate”, is wellicht de bekendste zin van het album van Pure Love. Ja, de nieuwe band van zanger Frank Carter (ex-Gallows ). Waar het album af en toe net niet genoeg ballen heeft, is de show uitermate vet. Zoals iedereen die bekend is met de live performance van Gallows al wist: Frank Carter is een held. Een race op opblaasbare luchtbedjes door de gehele tent, een circle pit die zelfs het daglicht ziet, een heuse chicken-fight en allerlei andere capriolen worden uit de kast gehaald. De show krijgt een dikke tien en ook de stem van zanger Frank Carter een dikke acht. Want naast schreeuwen kan deze ultiem cliché Engelsman nog zingen ook.

groezdag2-105-BorderMaker
August Burns Red

groezdag2-106-BorderMaker

The Used

groezdag2-60-BorderMaker

groezdag2-62-BorderMaker

Fights and Fires

groezdag2-24-BorderMaker

Attack! Attack!

Geoff Rickly ( Thursday, United Nations, Ink & Dagger ) speelt vervolgens solo op de akoestische stage. Het eerste nummer is een nummer van Thursday met de titel ‘Time’s Arrow’ en horen we ook voor het eerst een nummer van het debuutalbum van Thursday in Europa ‘This Side Of Brightness’. Ook een cover van Usher schrikt deze man niet af, en wat we al wisten wordt hier duidelijk: wat een emostem heeft die man.

groezdag2-30-BorderMaker

Less Than Jake

Hoogtepunten bij de volgende bands zijn de wall of death met gratis t-shirts van Attack Attack!, de stage dives bij Polar Bear Club, het feest bij Less Than Jake en de baard van de zanger van Strife. Bring Me The Horizon klapt hierna er fiks op in de Impericon Tent. Geopend wordt er met ‘Shadow Moses’ van het nieuwste album Sempiternal. Voor de rest is het allemaal redelijk nieuw werk dat er gespeeld wordt. Zo horen we van Suicide Season enkel ‘Chelsea Smile’ en ‘Diamonds Aren’t Forever’ en van voorgangerCount Your Blessings worden er zelfs nul nummers gespeeld. Ook heeft een van de gitaristen een up-date gehad tot toetsenist en MacBookbediener. Oliver Sykes is wel oké bij stem maar voor de rest is en blijft Bring Me The Horizon iets voor de jongelingen.

groezdag2-114-BorderMaker

Bring Me The Horizon

groezdag2-124-BorderMaker

Killswitch Engage

Afsluiter van Groezrock 2013 voor ons zijn de metalcore giganten van Killswitch Engage. Het nieuwste album Disarm The Discentverzorgt het openingsnummer ‘The Hell In Me’. Vervolgens is het hitjes knallen van het album Alive Or Just Breathingen The End of Heartache met oude zanger Jesse Leach die weer over het podium stormt. Hoogtepunten: gitarist Adam Dutkiewicz met zijn idiote moves, nummers zoals ‘A Bid Farewell’ en ‘The End of Heartache’ en het ultiem strakke geluid van deze band- dit in tegenstelling tot de gemiddelde band op Groezrock ieder jaar. Al met al blijkt Killswitch Engage een waardige afsluiter, waar er voor de show nog al wat commentaar was op het feit dat deze band überhaupt op Groezrock 2013 mocht verschijnen. De vijf uit Amerika hebben iedereen de mond gesnoerd en bewezen dat Killswitch Engage bruter is dan ooit. Ook op Groezrock.

groezdag2-15-BorderMaker

Strung Out

groezdag2-3-BorderMaker

Adept

groezdag2-11-BorderMaker

The Ataris

groezdag2-13-BorderMaker

Narrows

1 Comment

Comments are closed.