Neurotic Deathfest @ 013 Tilburg

Drie dagen lang stond 013 in hellevuur en doodsvlam. Neurotic Deathfest, het jaarlijkse hoogtepunt voor vele death-metal freaks van over de hele wereld, vierde zijn 10 jarige bestaan. Wat ooit begon als een bescheiden festival is inmiddels uitgegroeid tot een affiche die bezoekers aantrekt van zo’n 35 verschillende nationaliteiten. De affiche spreekt boekdelen. Gevestigde namen en nieuw talent krijgt de kans om zich voor een groot en dankbaar publiek te laten zien. Een kleine greep uit deze 44 bands: Carcass, Possessed, Unleashed, Repulsion, Immolation, Pig Destroyer, Vader en Death to All (een Death tribute-band met ex-bandleden van deze legendarische band, die ooit fungeerde als een van de grondleggers van het genre. Tevens een ode aan de inmiddels overleden front-man Chuck Schuldiner). Uit al dit geweld pikten wij 10 beelden.

Bodyfarm
Bodyfarm
Carcass
Carcass
Death to All
Death to All
Immolation
Immolation

 

Pig Destroyer
Pig Destroyer
Possessed
Possessed

Repulsion

 

Cryptopsy
Cryptopsy

 

Vader
Vader
Sfeer
Sfeer