Thee Oh Sees @ Area51, Eindhoven

Midden op Strijp-S is de skatehal van Area51. Je kunt hier uit de voeten met een skateboard of op skates, maar er zijn ook regelmatig optredens. Ook deze avond is het feest met Pitchfork-favoriet?Thee Oh Sees.

Opener?Bleached valt niet te negeren, de band speelt puike, noisy punkrock. Een muur van geluid vult de zaal, voortgestuwd door de drie dames en jongeman op het podium. Denk Vivian Girls, denk Veronica Falls en denk vooral aan een wat je krijgt als je Ramones en Sonic Youth bij elkaar gooit.

Het is de eerste show van de band uit L.A. in Europa, maar er is slechts een dun randje zenuwen te zien tijdens de show. Het klopt gewoon, de simpele, primitieve sound van dit viertal en de zaal is lekker op temperatuur.

De hoofdact van vandaag heeft een bijzondere opstelling, waarbij vooral zangeres en keyboardspeelster Brigid Dawson opvalt.?Ze staat namelijk achteraan bij?Thee Oh Sees. Een band die de benauwde zaal tot nog hogere temperaturen opdrijft met haar eclectische mix van punk, funk en stoner.

Energie en met een komische noot stoomt de band bijna twee uur lang voort. Ook technische problemen zijn geen dilemma, met een lach en een grap zetten we ons ook daar makkelijk overheen. Er wordt lustig gedanst voor het podium door de bonte verzameling bezoekers die er duidelijk zin in hebben.

Hoe klinkt dat dan? Nou, denk aan The Velvet Underground anno nu. De band weet ook van geen ophouden en zet een traktatie neer van een show. Houd de agenda in de gaten van dit podium, er komt noch meer vuige garagerock met een knipoog naar andere stijlen.