The Wonder Years – Sleeping On Thrash

9c39bc95bba7781533a36bb72d124f67(Bertus – Album) Ze zijn al een tijdje goed aan de weg aan het timmeren, de jongens van?The Wonder Years.?Vernoemd naar een Amerikaanse tv-serie, zingen ook deze jongens over het leven dat die serie weergaf. Met een nieuwe plaat in de maak, een goed moment om uit te brengen wat iedereen gemist heeft op?Sleeping On Thrash.

De plaat heeft muziek van eerdere 7″ releases, splits en demo’s gebundeld voor de liefhebbers en dat is een bonte verzameling geworden, waarin de humor en sound van de band gevormd wordt. Songs als ‘I Ain’t Saying He ?A Gold Digga’ en ‘Don’t Open The Fridge’ getuigen daar wel van.

Wat je ter horen krijgt is vooral de typische sound van deze band in zo’n achttien nummers. Een traktatie voor de echte fans van de band, maar voor de leek vooral een ongepolijste introductie tot het zoveelste poppunkbandje met een eigen koddige sound. Bijzonder is het niet.

Toch is er genoeg variatie op de plaat te horen om deze een luisterbeurt waardig te maken. Als je van deze sound houdt, dan is The Wonder Years zeker één van de beste bands van het moment. Ook als het rauw en ongepolijst is. Het is echter geen?The Upsides?of?Suburbia: I Have Given You All And Now I’m Nothing.