KRS-ONE @ Effenaar, Eindhoven

Door Guido Segers 31 mei 2013 Reacties staat uit voor KRS-ONE @ Effenaar, Eindhoven

Lekker vol is het al in de kleine zaal van de Effenaar voor het optreden van hardcore hiphopbaas KRS-One. Er is een erg divers publiek op de show afgekomen, niet verwonderlijk gezien het eerste optreden in Eindhoven in 1988 was met Boogy Down Productions. Er wordt al een tijdje aan de weg getimmerd door deze artiest.

Het Verzet warmt op vanavond, een ouderwetse hiphopcrew uit omgeving Heerlen, die lekker relaxt op het podium staat. Raps in het Engels en het Nederlands rollen van het podium af, terwijl de mannen genieten van een pilsje als ze niet aan het woord zijn. Alle skills worden gedemonstreerd, wat a capella, beatboxen en diverse rapstijlen komen naar voren. Erg lekkere opwarmer op een puik volume vanavond. Het zevental is een goed half uur aan de slag, dan is het tijd voor de main act.

De man waar het om gaat doet het in zijn eentje. Eerst even de camera goed zetten, alles moet vastgelegd worden. Aan de enorme smile te zien is er in ieder geval één iemand die het prima naar zijn zin heeft en dat is de van Jamaicaanse afkomst zijnde MC zelf. Lekker freestyle spitten en een beetje lol trappen, dat is wat de avond brengt. Niet de standaard promotiesessie van de laatste plaat?The BDP Album, maar gewoon lekker ouderwets hiphop maken.

Dus we krijgen een feestje, zoals afgelopen zomer, in de Effenaar. Ok, supersoepel gaat het niet met de freestyles en het lijkt een beetje alsof?Lawrence Krisna Parker in het verleden is blijven hangen, maar hij kan zijn kunstje nog steeds. Rappern over een stukje klassiek of wat reggae, alles kan. Een groot deel van de show staat hij dan ook in de zaal tussen het publiek. De dj krijgt continue aanwijzingen, KRS-One is de baas in de zaal en bespeelt het publiek met een glimlach. Een lekkere avond ouderwetse hiphop.

Er is nog ruim tijd voor handtekeningen en handjes schudden tijdens de show. Nog snel een filmpje schieten en de rapper verdwijnt van het podium. Tot de volgende keer maar weer.

Je kunt geen reactie achterlaten.