Sex Jams @ Area51, Eindhoven

Het is nog erg stilletjes rond de bar bij het Eindhovense skatecentrum voor aanvang van de show. Om 21.00 hier zijn, dat was de boodschap, maar daar gehoorzaamt natuurlijk niet iedereen meteen aan. Twee bands met een overeenkomst vanavond:?Wolfgang M?stl, een zeer productief muzikant. Dan neem je ze toch even lief beiden op tour? Zo gezegd, zo gedaan.

De eerste band van de avond is de shoegaze/fuzzrock formatie?Mile Me Deaf, die een beetje klinkt als terug in de tijd. De Oostenrijker M?stl deed vooral zelf het opnamewerk hiervoor en zocht de beste van 500 liedjes voor debuutplaat?Eat Skull en dat klopte gewoon. Een beetje de sharme en sleaze van Suede met de dromerige geluidswolken van Cloud Nothings. Gooi daar iets meer ballen bij van iets als Guided By Voices en we zijn er ongeveer.

De band speelt een lekkere set. Helaas is de humor van de Oostenrijkers niet echt aan het publiek besteed. Veel staren naar de schoenen, maar schuw zijn de heren en dame absoluut niet. Erg fijn bandje, niet voor niets wordt de plaat goed ontvangen.

Sex Jams wist het inmiddels tot de 3voor12 luisterpaal te schoppen met hun nieuwe album?Trouble, Honey en dat is niet zomaar het geval, maar een verdiend stuk erkenning voor de toffe muziek van deze formatie. Wanneer deze band op het podium klimt,valt meteen op dat enkel de toetseniste (die ook gitaar speelde) van de vorige band weg is en er een gitarist en zangeres bij zijn gekomen. Qua uitstraling denk je een moment lang dat het niet al te veel is, tot frontdame Katarina Trenk losgaat.

Muzikaal is dit meer in het straatje Sonic Youth en Dinosaur Jr. met een scheut grunge eroverheen. Anderen noemen bands als Pavement en Sebadoh, het is in ieder geval erg lekker. Bassist Florian Seyser probeerde bij de vorige set al grapjes te maken, maar zakt een beetje in gedurende deze show tot hij tegen zijn kabinet aan ligt op de grond. Zangeres Katarina met haar poppenstemmetje klinkt zo lief, maar kruipt over de grond, danst rond en schreeuwt tijdens het slot van de show haar longen uit het lijf. Alles ontaardt in een muur van distortion en feedback en zo eindigt wederom een gruizige show in Area51.

3 Comments

Comments are closed.