Night Beats @ Area51, Eindhoven

Na een zonnige dag is het tijd om even lekker alles los te laten met wederom een fijn staaltje psychedelische rock in het skatecentrum Area 51. Ditmaal met Night Beats?uit de grunge-hoofdstand Seattle, in het kleine zaaltje met hun opzwepende fuzz rock.

Opener is Suit And Tie Johns van eigen bodem met een vuig stuk garagerock. Het drietal maakt een bijpassende indruk met afgeragde instrumenten en een ongepolijste uitstraling. Als inspiraties noemt de band Dr. Feelgood en Ty Segall, een zeer passende omschrijving. Leg daar nog een extra laagje distortion en instrumentaal vliegwerk overheen en je hebt de live-ervaring. Een pulserende golf geluid waar de drums de houvast geven aan de luisteraar. De heren zijn goed op elkaar ingespeeld en zetten een lekkere set neer met rammelende gitaarrock.

De hoofdact zijn de vrolijke vrienden van?Night Beats. Enthousiast wordt gesproken over dit drietal uit Seattle met hun bijzonder aangename geluid dat psychedelische rock recht uit de garage mag heten. De typische high pitched vocalen geven dat nog een bijzonder randje. Een beetje creepy zelfs, wat natuurlijk wordt benadrukt als?Tarek Wegner roept: “Are you scared yet?” Lekker losjes lijkt de band te spelen, toch staan de songs als een huis en de zware baslijnen houden het geheel bij elkaar.

Wat vooral leuk is bij deze band is het overduidelijke speelplezier wat vanuit de zaal voelbaar is. De bas krijgt je ook meteen mee op de golflengte van de band, waarna het meesurfen is op de wilde gitaarrock op heerlijke songs als ‘The Other Side’. Denk aan?13th Floor Elevators en Golden Dawn als invloeden. Als er dan iemand een sigaretje opsteekt, lijkt dit een teken te zijn om de hele zaal in de rook te zetten. Dat maakt de hele setting compleet van wat een bijzonder lekker stukje psych rock mag heten.