The Real Danger – Down and Out

the-real-danger-down-and-out(Album – Shield Recordings) Het was even wachten op de derde full-length van de beste Nederlandse punkrockband The Real Danger. Down and Out is al een tijdje uit, maar gezien de afsluiter van deze plaat ‘Summer’s Gone’ heet is dit wel een goede tijd om erover te schrijven.

Voorganger Making Enemies maakte het al duidelijk, de band heeft haar eigen geluid goed uitgewerkt en tot een solide punkrockgeheel weten te smeden. Dat is op Down and Out niet anders: vergelijkingen met bands als Descendents en Face to Face zijn passend. Het is een gevarieerd album, waarop de grootste verrassing de stem van Michiel Walrave is, hij is nog beter gaan zingen.

Zou 2013 dan het doorbraak jaar van deze band gaan worden? Dat is ze zeker gegund met dit plaatje.