Black Rebel Motorcycle Club @ Effenaar, Eindhoven

Door Elke Teurlinckx en Guido Segers 5 juli 2013 Reacties staat uit voor Black Rebel Motorcycle Club @ Effenaar, Eindhoven

Het is een mooie avond om een bandje te gaan kijken, maar helaas levert dat geen volle Effenaar op. Jammer, want deze avond is rijkelijk gevuld met de betere garagerock en een flinke scheut shoegaze. De mannen van?Black Rebel Motorcycle Club, inmiddels aangevuld met één dame, komen Eindhoven aan doen en dat is altijd een bezoekje waard. Eerder dit jaar viel de band al te bewonderen in Paradiso en op Paaspop. ?Vanavond is het dan de beurt aan?de grote zaal van de Effenaar.

brmc-1-BorderMaker

brmc-3-BorderMaker

Vox Von Braun

Opwarmer is Vox Von Braun uit Groningen. De band stond recentelijk al een paar keer in Eindhoven, maar nu dan op het grote podium van de Effenaar. Hun doordringende garagerock is prima op zijn plaats bij deze show. Echte uitschiters zijn niet aanwezig, maar er wordt wel een lekkere set vol ruis en een muur van geluid neergezet. Het fuzzy geluid verhult een hard werkende band die het publiek vooral wil onderdompelen in die sound en dat lukt ze prima.

brmc-22-BorderMaker

brmc-24-BorderMaker

Black Rebel Motorcycle Club

Eindelijk is het dan de beurt aan?Black Rebel Motorcycle Club.?Zonder een woord te zeggen betreedt de band het podium en zet ‘Let The Day Begin’ in, een cover van The Call en nummer twee op hun meest recente plaat. The Call was de band van bassist Robert Dean’s vader Michael, die ook geluidsman was voor de?Black Rebel Motorcycle Club. In 2010 overleed Michael backstage op pukkelpop aan een hartaanval. De hele nieuwe plaat lijkt een eerbetoon aan hem en het gevoel druipt dan ook van de nummers af. De show staat bol van heerlijke gruizige klanken, recht uit de garage, zoals bij ‘Whatever Happened To My Rock’N’Roll’ en ‘Ain’t No Easy Way’.

brmc-6-BorderMaker

brmc-33-BorderMaker
Black Rebel Motorcycle Club

Er is slechts één kort moment van interactie, maar verder speelt de band aan één stuk door. Hoewel de setlist bestaat uit een grove dwarsdoorsnede van het werk van de band, ligt de nadruk toch vooral op de nieuwe nummers. Een van de juweeltjes van vanavond is?’Firewalker’, afkomstig van?Specter At The Feast. Na een goede twee uur spelen komt favoriet ‘Spread Your Love’ nog langs. Pas op het allerlaatste moment komt er dan eindelijk een glimlach op het gezicht van Robert Dean; na een eindeloze set waarin het nieuwe, atmosferische werk afgewisseld wordt met de oudere garage rock nummers. Black Rebel Motorcycle Club stond als vanouds weer garant voor een topavond. We hopen ze dan ook snel weer terug te zien.

Tekst:? Guido Segers
Fotografie:? Elke Teurlinckx

Je kunt geen reactie achterlaten.