MS MR @ Bitterzoet, Amsterdam

Afgelopen mei van dit jaar kwam het debuut Secondhand Rapture van het New Yorkse MS MR uit. De uit 2012 afkomstige EP Candy Bar Creep Show heeft het balletje kennelijk al doen rollen, want Bitterzoet is vanavond stampvol. De muziek van het dream pop electro duo werd onder andere in series als Grey’s Anatomy, Pretty Little Liars en de trailer van Game of Thrones gebruikt. Een goede manier om je carrière een kickstart te geven.

MS MR

Naast het duo welke bestaat uit zangeres Lizzy Plapinger en Max Hershenow heeft MS MR nog een keyboardspeler annex bassist mee en een drummer. Deze extra muzikanten voegen duidelijk wat toe aan de ‘live’ ervaring. De muziek van MS MR is bij tijden duister en bezwerend en past goed in het ‘Florence + The Machine en Zola Jesus’-straatje. De podiumpresentatie van de band is echter allesbehalve duister en donker. Liz heeft de ‘all-american-girl’ uitstraling en je verdenkt haar van het actief deelnemen aan cheerleader praktijken. Ze heeft het gehele optreden een glimlach van oor tot oor, danst over het podium, en ratelt heel wat af. Door deze algehele vrolijkheid wind Liz met gemak het aanwezige publiek om haar vinger en bij nummer drie ontstaan er al danspartijtje, welke enthousiast aangemoedigd worden door de zangeres. Hoe kan het ook anders.

MS MR

Duidelijk wordt ook waarom series zo graag gebruik maken van hun muziek. Ze weten een bepaalde sfeer over te brengen zonder daar zelfs maar voor naar de tekst te hoeven luisteren. Opener ‘Bones’ klinkt groots in het kleine Bitterzoet maar voelt nergens pompeus aan. ‘Salty Sweet’ is pure pop, vrolijk inclusief handgeklap met een tempo waarop je moeilijk kan blijven stilstaan. Maar ook op het rustige ‘BTSK’ (Big Teeth Small Kiss) weet MS MR te overtuigen. Voor het nummer ‘Ash Tree Lane’ klautert Liz op het drumstel, een rockster moment dat ze nog nooit eerder had uitgeprobeerd uit angst dat het drumstel het niet zou houden. Als beginnende band blijft het lastig een uur vol te maken. MS MR lost dit op met de LCD Soundsystem cover ‘Dance Yrself Clean’. Ze hadden slechtere keuzes kunnen maken. De single ‘Hurricane’ vormt vanavond de logische afsluiter. Jammer dat ze net een weekje te vroeg in onze hoofdstad waren. MS MR had perfect binnen de line-up van Pitch gepast. Hoe dan ook tippen we deze band graag. Hou ze in de gaten!

MS MR

 

2 Comments

Comments are closed.