Oathbreaker – Eros|Anteros

Eros Anteros(Album – Deathwish) Knalde de Belgische band Oathbreaker er op hun debuut nog vol in met de knaller ‘Origin’, het eerste nummer ‘(Beeltenis)’ van hun tweede album Eros|Anteros laat horen dat de band duidelijk gegroeid is.

‘(Beeltenis)’ is namelijk een rustige intro, die met langzame tonen en een gedicht de toon zet voor Eros|Anteros. De band kan nog steeds flink hard gaan, maar meer dan op M?lstr?m is er ruimte voor nuance en rust. Daarvoor zijn nummers als ‘Upheavel’ en ‘Offer aan de Leegte’ een goede blauwdruk, zonder de intensiteit te verliezen neemt de band wat gas terug om sfeer neer te zetten. Gevlamd wordt er ook nog voldoende (‘Condor Tongue’!) en zeker de zang van Caro komt opnieuw erg goed uit de verf.

Ondanks de rust bevat Oathbreaker ook nog de chaotische tempo’s en soms black metal aandoende gitaarlijnen. Ditmaal staan er ook twee langere nummers op de plaat. ‘The Abyss Looks Into Me’ is een sterk nummer, dat nergens in de negen minuten geforceerd lang aanvoelt. ‘Clair Obscur’ is als afsluiter daarentegen wat minder geslaagd, de opbouw naar de climax toe lijkt net wat uitgerekt te zijn en de uiteindelijke verlossing valt daarom wat tegen.

Afgezien van deze lichte smet is Eros|Anteros een sterk album, waarmee de Belgen hun groei laten horen zonder afstand te nemen van hun eigen geluid.