Modern Life is War – Fever Hunting

mliw.feverhunting.hi

(Album – Deathwish) in 2008 vlogen fans de hele wereld over om maar bij de laatste show van Modern Life is War te kunnen zijn. Nu is de band echter weer bij elkaar en in plaats van gemakzuchtige reünieshows is er dan ook een nieuwe album: Fever Hunting.

Iedereen die een tweede Witness wil horen werd teleurgesteld door Midnight in America, terwijl dat kwalitatief ook een enorm sterk album is. Alleen wat trager. Op hun vierde plaat blijft de groep uit Iowa vrij dicht bij dat geluid zitten, zoals goed te horen is op nummers als ‘Chasing My Tail’, ‘Blind Are Breeding of ‘Brothers In Arms Forever’. Maar met ‘Media Cunt’ gaat het album ook voor de fans van eerder werk oplichten, zonder uit de bocht te vliegen versnelt de band in het refrein. Ook ‘Cracked Sidewalk Surfer’ of het titelnummer heeft de energie die de band in haar begindagen tentoonspreidde.

Fever Hunting is een album dat de eerste keer waarschijnlijk tegenvalt, puur en alleen al vanwege de tussenliggende breuk. Als je ‘Find A Way’ hebt afgeluisterd kriebelt het hopelijk genoeg om de plaat nog een keer te luisteren. Want Modern Life is War laat hiermee horen, gesteund door een fenomenale productie van Kurt Ballou, dat zij muzikaal en tekstueel nog steeds tot de top van de hardcore behoren.