Hadouken! – Every Weekend

every-weekend115(Album – Surface Noise) Het filmpje op Youtube “People Are Awesome”, waarin te zien is welke extreme dingen een mens kan doen, was een grote hit. De opvolger “People Are Awesome 2013” was echter nog een groter succes en kreeg binnen no time een recordaantal views. De Britse band Hadouken!? (afgeleid van een aanval uit het welbekende computerspel Street Fighter) kreeg er zo een heleboel luisteraars bij. Hun single ‘Levitate’, van het nieuwe album Every Weekend is namelijk tijdens dit filmpje te horen. ‘Levitate’ is een heerlijk, energiek nummer, wat de verwachtingen voor de rest van het album erg hoog maakt.

Hadouken! Laat zich qua stijl moeilijk omschrijven. Er is in ieder geval een belangrijke rol voor de bas weggelegd, maar daarnaast waagt de band zich aan veel verschillende genres, waaronder dance, drum & bass en dubstep.

Every Weekend ?is uitgebracht door het label van de band zelf, Surface Noise. Het album start met ‘The Vortex’, waarin de energie langzaamaan wordt opgebouwd. Het blijkt een mooie opbouw voor het volgende nummer,want ?als tweede track vinden we ‘Levitate’ terug. Deze, maar ook nummers als ‘Parasite’ en ‘Bad Signal’ maken de eerste helft van de cd beter en krachtiger dan de laatste. ‘Parasite’ is een heerlijk dansnummer en in ‘Bad Signal’ wordt een stukje Motown verrassend gemixt. Al is de laatste helft van Every Weekend net iets minder, ook hier weten de Britten nog erg goed te boeien. In alle nummers gebeurt vrijwel constant een heleboel, maar wel op een subtiele manier. Hierdoor blijven de nummers interessant, zonder dat het vol en druk is.

Every Weekend is een erg fijn en energiek album. Vergeleken met eerder werk is het iets beter afgewerkt en grootser. Naast goed werk op een schijfje, levert Hadouken! erg goed werk live.