Paramore @ Heineken Music Hall, Amsterdam

Afgelopen juni stonden ze natuurlijk nog in Landgraaf, maar de laatste keer dat Paramore Nederland bezocht voor een clubshow is al weer eventjes geleden. Ondertussen vertrokken de meeschrijvende gitarist en drummer. Dat de band rondom frontvrouw Hayley Williams dit te boven is gekomen bewezen ze al met de release van vierde album Paramore. Vanavond wordt het dubbeldik onderstreept in de HMH.

Paramore_HMH_ROAR_Daniel_01

In Engeland wordt het tegenwoordige trio daarbij bijgestaan door Charli XCX, in Nederland doen we het met MakeBelieve. Een bandje dat met name bekendheid verwierf in de Destine-tijd. Vanavond zijn ze de Silkstone-weg ingeslagen. Coldplay wordt nauwgezet met Mumford & Sons gemengd. De rauwe uithaaltjes worden niet geschuwd nog gehaald en het zit allemaal aardig in elkaar. De frisheid is er jammer genoeg wel weer af na een half uurtje, dus wordt met name het eindschot met luid gejuich ontvangen.

Paramore_HMH_ROAR_Daniel_02

Om stipt negen uur betreedt Paramore dan eindelijk het podium. De show begint eerst nog enigszins onwennig – nieuwe track ‘Grow Up’ doet weinig – maar vanaf het tweede, puntige nummer ‘Fast In My Car’ gaat het gas erop. De band propt vanavond 21 liedjes in anderhalf uur, dus veel tijd voor rustpunten is er niet. Het duurt een nummertje of vijf voordat Hayley zelf van wal steekt tegen het uitzinnige publiek. Dat er maar liefst elf tracks van Paramore gespeeld worden lijkt hen totaal niet te deren: alles wordt uit volle borst meegezongen. Paramore klassiekers als ‘Crushcrushcrush’ en natuurlijk ‘Misery Business’ vormen hoogtepunten, waarbij bij die laatste de show gestolen wordt door een op het podium getrokken fan.

Paramore_HMH_ROAR_Daniel_03

Paramore’s vijfde versnelling is een hele sterke, maar dat de telefoons massaal de lucht in gaan als Williams met gitarist Taylor York de akoestische nummers van de meest recente productie spelen zegt ook iets. De dynamiek in het concert is ver te zoeken. Daar zullen de meeste hardcore-fans niet echt wakker van liggen, maar de band kan beter. Het product-Paramore is uniek in zijn soort en met de juiste polijsting hebben de Amerikanen de potentie om ’s werelds’ grootste rockband te worden. En ach, wie maalt er met een wereld vol uitverkochte arena’s om rustpunten?

Paramore_HMH_ROAR_Daniel_04

Tekst: Maartje Buise
Fotografie: Dani?l de Borger