Daniel Norgren @ Rotown, Rotterdam

De Zweedse singer-songwriter Daniel Norgren staat bekend om zijn rasperige stem en muziek die soms doet denken aan The Black Keys maar vaker aan eenzame cowboys en verlate vlaktes. De Zweed heeft aardig wat volk op de been weten te krijgen. Het lijken vooral genreliefhebbers te zijn die vanavond in Rotown staan. Het publiek is overwegend stil tijdens de voordracht van de soms breekbare liedjes en na afloop van de nummers volgt er steevast luid applaus. Norgren heeft niet eerder in Rotterdam gestaan zegt hij en stelt zijn broer voor die de one-man-band doet verdubbelen en Daniel bijstaat op contrabas.

Daniel Norgren

Zoals collega Robin Oostrum al schreef over het optreden in Nijmegen, klinkt het ook vanavond al snel als veel van hetzelfde. Waar een Seasick Steve het publiek enthousiasmeert met opzwepende ritmes ontbreekt het Norgren aan dit soort nummers en charisma. En hoewel een nummer als ‘Whatever Turns You On’ het tempo even omhoog gooit blijven de rest van Norgrens liedjes te vaak steken in de kabbelstand. Wat dat betreft zou een nummer als ‘Moonshine Got Me’ wel wat extra begeleiding kunnen gebruiken en missen we het orgeltje op ‘Worthless’.

Daniel Norgren

Maar goed, laten we niet onnodig zuur zijn want dat Daniel Norgren mooi liedjes maakt moge duidelijk zijn. En verder is het natuurlijk heel knap om en gitaar te spelen en een half drumstel te bedienen. Misschien als hij zijn live-voordracht een beetje bijschaaft een wat extra muzikanten inzet dat zijn optredens wat spannender worden want als soloartiest met bassist weet hij vanavond niet voldoende te overtuigen.