Straftanz @ Tivoli de Helling, Utrecht

Dit jaar stond Kai Schwenkler op het Summer Darkness festival met zijn project Pre-Verse. Op vrijdag de 13e september is hij terug in Tivoli de Helling met Straftanz.

Straftanz @ Tivoli de Helling (5D310752)
Er is een “serieuze” rol weggelegd voor deze eenhoorn

Straftanz omschrijft zichzelf als een “obscure germanic industrial streetfight moshpit rave project from the deeper west of Germany” Een hele mond vol voor een band waarbij de live-experience een feest moet zijn. Serieus zijn de optredens zeker niet te noemen; ze zijn doorweven met grappen en flauwekul. Tijdens het optreden in Tivoli speelden de pluche eenhoorntjes een belangrijke rol en werd de fles wodka regelmatig rondgedeeld.

Kai Schwenkler ziet de hele zaal als zijn podium
Straftanz ziet de hele zaal als zijn podium

Straftanz beperkt zich niet tot het podium en staat net zo vaak tussen het publiek. Dat publiek is een belangrijke factor voor deze band, misschien meer nog dan bij andere artiesten. Het maakt deel uit van het optreden en al vanaf het moment dat Straftanz het podium betreedt staat ook iedereen te dansen. Wat er gespeeld wordt is niet zo belangrijk, dat de muziek allemaal uit de computer komt is nog minder belangrijk. Wat er wel toe doet is dat iedereen het gevoel heeft bij dit feestje te horen. Daarin slaagt Straftanz met vlag en wimpel. Ben je op zoek naar de artiest met muziekinstrumenten, dan ben je aan het verkeerde adres. Maar ben je op zoek naar een avond dans en plezier, dan is Straftanz een perfecte band.