Incubate 2013: Dag 3

Na een prima avond met Dead Meadow en vooral And So I Watch You From Afar staat deze Incubate-avond in het teken van hele andere zaken. Misschien wel één van de belangrijkste punten: we staan niet meer de hele avond in de Kleine Zaal van de 013.

Nee, we beginnen de avond in de Cul De Sac, waar we net op tijd een koude Vedett (nog z’n Incubate-dingetje) bestellen voor aanvang van Suit & Tie Johns. Waar de heren de show alleraardigst beginnen, zakt het geheel naarmate de set vordert ietwat in. Het blijft prima muziek, maar een echte edge mist helaas.

Dan door naar Emika in de Kleine Zaal van de 013. De Engelse muzikante van Tsjechische origine begint behoorlijk intrigerend aan haar set, met veel rook, veel lichteffecten en vooral: veel bass. Ze ondersteunt de loeiharde elektronica met haar eigen vocalen en doet dit behoorlijk sterk. Emika speelt de Kleine Zaal leeg, maar dat is helemaal niet erg. Het lijkt een liefhebbersdingetje, deze set. Loeiharde electro, met wat dubstep-invloeden en de bij vlagen ijzige en dromige stem van Emika, meer heeft het publiek wat blijft plakken niet nodig. Dit publiek wordt tot slot (terwijl de set al voorbij had moeten zijn) nog beloond met een nieuw nummer: ‘Battles’.

Wij gaan door naar Sean Nicholas Savage, waar al na één nummer de invloeden van onder andere The Cure en The Smiths te horen zijn. Savage gooit er een fikse pot soul bij en beschikt over een dijk van een stem. De beste man mag alleen nog wel even werken aan z’n podiumpresentatie. Dit hoeven we niet te zeggen over Afterpartees, maar deze band mag de veilige modus wel van zich afschudden, want de set van deze band wordt nooit écht spannend. Hierna gaan we met een solide set van Ikonika (zijn we tóch weer in de kleine zaal van de 013) de nacht in. Lekker hoor.