The Maureens – The Maureens

51tA8T6OFUL._SL500_AA280_(Album – DGR Music)?Het klinkt misschien als een Iers folkbandje, maar?The Maureens komt gewoon uit Nederland. Uit Utrecht om precies te zijn en dit gezelschap deed al ervaring op in diverse andere bandjes zoals?Silence is Sexy, Mr. Love and the Stallions en Brown Feather Sparrow. Hun debuut omschrijven ze zelf als op de sixties ge?nte popmuziek.

Zoetgevooisde popliedjes is wat je krijgt op songs als ‘Zuma Beach’ en ‘Brother’ met krachtige zang die de nummers draagt. In de intro van ‘Early June’ proef je iets van die festivalsound die band in het laatste decennium kenmerkte, maar ook dat herfstgevoel van The Byrds.

Dat gaat zo door dertien songs voort, wat een hele sterke plaat oplevert. Een beetje simpel af en toe, zoals de koortjes op ‘Outta Sight’, maar lekker. Opvallend is nog ‘Lullaby’ van zo’n dertig seconden. De band maakt geen fouten en levert een fijne plaat af die nergens echt uit de bocht vliegt, maar ook niet gewaagd lijkt. Degelijke, prettige najaarspop met goede muzikanten. Dit heeft potentie.