Frank Turner @ Effenaar, Eindhoven

Het is even afwachten of alles gewoon doorgaat,?Frank Turner?liep een blessure op vlak voor de tour en moest op advies van de doktor de tour afblazen. Frank blaast niks af en ging toch gewoon op tour. Met?Tape Deck Heart op zak moet er getourd worden en de Engelse troubadour doet niets liever.

Lucero?warmt op, een band waar de liefhebbers van rootsy folkpunk zeker van mogen genieten. De songs zijn stuk voor stuk gedrenkt in de whiskey en de rauwe strot van frontman Ben Nichols maakt het een lekker mannelijke sound. De band uit Memphis plaatst zich netjes in de traditie van Amerikaanse rock’n’roll bands met nummers over zuipen, gitaarspelen en vrouwen en het leven op ‘the road’. Dat doet ze foutloos, hoewel niet erg spetterend. Een wat ongemakkelijk voortschrijdende Frank Turner doet ook een stukje mee op mondharmonica en licht meteen op.

Dan is het de beurt aan?Frank Turner?die er meteen wat songs doorheen duwt. Het blijkt dat hij een brace aanheeft voor zijn rug en zelf dus geen gitaar speelt. Op eerdere shows was het merkbaar dat hij de begeleiding van de gitaar miste en zat hij er wel eens naast met de zang. Gitarist Dan vervangt dat gedeelte prima, nog beter terwijl hij glunderend van trots naar zijn ouders zwaait in de zaal, en de band is ingespeeld op de nieuwe situatie.

Deze show komt er verbazend veel werk langs van de nieuwe plaat. Niet iedereen is daar weg van, maar inmiddels wordt er netjes meegezongen op songs als ‘The Way I Tend To Be’ en ‘Recovery’. Toch blijven de oude hits het meest geliefd en dat heeft Frank ook wel door. Een vertaalde versie van ‘Eulogy’ komt ook langs, inmiddels stond Frank vaak genoeg in Nederland op het podium deze te oefenen. Love, Ire & Song??komt ook aan bod natuurlijk, het vaste kunstje op ‘Photosynthesis’ en natuurlijk ‘I Knew Prufrock Before He Got Famous’.?Songs van?Poetry Of The Deed?zijn bijzonder schaars helaas.

De set voelt kort en gehaast, maar na anderhalf uur is de frontman ook zichtbaar vermoeid en neemt afscheid. Hopen op een snel herstel en meer van zulks, maar dan langer.