Ellie Goulding – Halcyon Days

Ellie-Goulding-Halcyon-Days-roar(Album – Universal) Nog geen jaar nadat Ellie Goulding Halcyon uitbracht ligt de rerelease al onder de naam Halcyon Days in de schappen. Op zich niets nieuws onder de zon, want ook voorganger Lights werd als Bright Lights nog in hetzelfde jaar opnieuw uitgebracht. Je moet het ijzer immers smeden wanneer het heet is, maar is Halcyon Days een zoethoudertje of toch meer dan dat?

Op Halcyon kroop Ellie Goulding richting de electro, maar het geheel was meer dan ‘electropop met een enorm goede vocaliste’. Door trage ballades, diverse instrumentatie en duidelijke jaren ’80 en ’90 invloeden werd het een steengoede plaat.

Op Halcyon Days ligt de nadruk nóg meer op de electronica, eerste single ‘Burn’ (een afdankertje van Leona Lewis) is niet voor niets nu al een hit. Deze electronica is groots, wordt aangevuld met allerhande percussie (‘Without Your Love’) en klinkt heel erg poppy (‘Goodness Gracious’) of is ontzettend upbeat (‘Stay Awake’).

Ellie gaat de samenwerking aan met Tinie Tempah op een andere versie van ‘I Need Your Love’, maar dit komt niet zo goed uit de verf. Nummers als ‘High For This’ en ‘You, My Everything’ hadden ook wel achterwege kunnen blijven. Waar we wel blij van worden zijn de cover van Alt-J’s ‘Tesselate’ en het fijne niemendalletje ‘How Long Will I Love You’, waar we eindelijk weer echte piano’s horen. Met deze rerelease laat Ellie Goulding opnieuw horen wat ze in haar mars heeft, maar het geheel is dankzij een aantal mindere tracks helaas wel wat wisselvallig.