Touché Amoré – Is Survived By

 

Touche Survived

(Album – Deathwish) Het derde album van Touché Amoré is een dijk van een plaat die waarschijnlijk wel in een hoop jaarlijstjes zal komen te staan. De post-hardcore van Is Survived By is van net zo’n hoog niveau als onze ROAR plaat van 2011.

?Op Is Survived By laat de band een subtiel ander geluid horen, er is wat meer rust en emo invloed te bespeuren. Het harde randje is er grotendeels afgesleten en de instrumenten komen stukken beter uit de verf. Terwijl op het eerdere werk met name de zang van Jeremy Bolm het geheel aanstuurde, is dit nu meer en meer het gitaarduo of drummer Elliot Babin.

?Afkomstig van de split met Pianos Become the Teeth was het langere nummer ‘Gravity, Metaphorically’ en dat was al een goede aanwijzing voor het geluid op het derde album. De vier minuten worden nergens meer gehaald, maar een single als ‘Harbor’ is representatief voor de nieuwe richting. Andere uitschieters zijn ‘Anyone / Anything’ met een refrein dat specifiek voor de gefrusteerde puber geschreven lijkt te zijn en de laatste drie nummers waarop Jon Simmons van Balance and Composure ook een subtiele gastbijdrage levert.

De fans van de korte hardere nummers komen weinig aan hun trekken. Toch is Is Survived By het meest volwassen album. Door andere invloeden dieper aan te boren (Jawbreaker) heeft de band een gevarieerd album geschreven met nummers die als geheel aanvoelen en een duidelijke opbouw kennen. 15 november staat de band overigens weer in Nederland, als headliner in Amsterdam.