Tessa Rose Jackson @ Statenzaal, Zwolle

De laatste paar maanden zingt de naam Tessa Rose Jackson steeds vaker in Nederland rond. Prachtige folkpop en ‘singer-songwriter muziek’, soms verpakt in kleine liedjes met grote gebaren of juist precies andersom. Onlangs stond ze in de wonderschone Statenzaal te Zwolle en wij waren erbij.

In het voormalige gouvernementsgebouw in de hoofdstad van Overijssel komt de muziek van Jackson erg goed tot haar recht. De brunette en haar zeskoppige band werken zich in sneltreinvaart door de eerste drie tracks, die hierdoor een gezonde gejaagdheid meekrijgen zonder dat het te gehaast aandoet. De muziek komt oprecht over, evenals de manier waarop Jackson contact zoekt met het publiek: op een bijna verlegen manier kondigt ze haar nummers aan en stelt ze haar bandleden voor.

De kleine schone is gezegend met een dijk van een stem en heeft een zeer sterke instrumentbeheersing, maar ook niet onbelangrijk: haar band is bijzonder sterk. Juist in deze livesetting valt op hoe goed de nummers in elkaar zitten. De diverse a-typische percussielijnen, prettige samenzang en sterke toetsenpartijen bijvoorbeeld, het komt vanavond allemaal wat beter tot hun recht in vergelijking met op debuutplaat Songs From The Sandbox.

Ook de wonderschone up-tempo cover van Feist’s ‘Limit To Your Love’ doet het publiek smelten vanavond. Als Jackson in haar eentje terugkomt voor de toegift en besluit om dit onversterkt te doen, dan heeft ze de harten van het toegestroomde publiek helemaal veroverd. Die band komt terug voor afsluiter en single ‘(All The) Kings Horses’, waarmee de avond in stijl wordt afgesloten. Prachtig optreden van een zeer sterk artiest.